Auton perusteellinen pesu ja maalipinnan hoito, osa 1: esipesu

Tässä artikkelisarjassa kerrotaan, minkälaisia työvaiheita auton perusteelliseen pesemiseen ja maalipinnan suojaamiseen esimerkiksi pinnoittamalla, sisältyy. Aloita auton peseminen huolellisella esipesulla. Osa 2 opastaa auton pesuun kahden ämpärin tekniikalla. Osassa 3 perehdytään raudan- ja pienpoistoon auton kyljistä ja osa 4 kertoo myllyttämisestä, joka on ammattilaisten käyttämä menetelmä auton maalipinnan kirkastamiseen. Jos aiot pinnoittaa tai vahata autosi puhdistuken jälkeen, lue myös osa 5, jossa kerrotaan maalipinnan valmistamisesta jatkokäsittelyä varten.

Auton puhtaana pitäminen on monelle iso osa autoharrastusta. Hieman oman harrasteauton tyypistä riippuen, toiselle riittää nopea pesaisu silloin tällöin, kun taas osalle maalipinnan kiillon ylläpitäminen on kaikki kaikessa. Autonpesurutiineja on siis olemassa varmaankin yhtä paljon kuin on pesijöitä ja mieltymykset ovat jokaisella erilaiset.

Keräsimme yhteen tietoja, jotka kannattaa muistaa autoa pestessä. Nämä pesuvaiheet kun pitää mielessä, on lopputulos varmasti kiiltävä maalipinta. Ja mikäs sen parempaa kuin viimeisen päälle siisti peli!

Auton huolellinen esipesu ehkäisee maalipinnan naarmuuntumista

Aloita auton peseminen huolellisella esipesulla. Esipesussa auton pinnalta puhdistetaan kaikki veden kosketuksella irtoava lika, jotta pinnassa olisi mekaanisessa pesussa mahdollisimman vähän likaa, joka pintaa ehkä naarmuttaisi.

Esipesuaine levitetään auton pinnalle ja sen annetaan vaikuttaa. Esipesuaineen ei saa antaa kuivua auton pintaan. Paras pesutulos saadaan käyttämällä pesuainevaahdotinta esipesuaineen levitykseen ja painepesuria huuhteluun. Vaahtoutuvalla pesuaineella ja vaahdottimella syntyvä vaahto antaa huomattavasti lisää vaikutusaikaa pesuaineelle.

Esipesun lopputulokseen vaikuttaa myös painepesurin suuttimen etäisyys autosta. Liian kaukaa suihkuttamalla ei saada tarvittavaa huuhtelutehoa. Omalle painepesurille sopivaa pesuetäisyyttä voi kokeilla tuomalla kättään varovasti kohti painepesurin suutinta. Pesuetäisyys on oikea, kun vesisuihku alkaa tuntua kädessä epämiellyttävältä.

Korrek -esipesutuotteet:

Korrek Pro TFC PP clean, ammattilaisten esipesuaine.
Korrek Pro TFC PP Clean, ammattilaisten esipesuaine.

Korrekin valmistamista esipesuaineista PP Clean on ammattilaisten suosima.  PP Clean myydään 5 L kanistereissa, joista laimennetaan sopiva esipesuliuos.

 

Korrek Originals EKO Tehopesu
Korrek Originals EKO Tehopesu

Korrek Eko Tehopesu sopii esipesuaineeksi myös auton pesemiseen pihalla. Korrek Originals Tehopesu on suihkutettava bioliuotin, jota voi myös ruiskuttaa auton pinnoille juuri ennen pesuautomaattiin ajamista. Bioliuotin on ympäristön kannalta parempi valinta kuin perinteiset, hiilivetyjä sisältävät liuottimet. Hiilivetyliuottimen käyttö edellyttää saostuskaivoa pesupaikalla.

 

Korrek Pro TFC Big Apple
Korrek Pro TFC Big Apple

 

 

Korrek Pro TFC Big Apple on ammattilaisten suosima raikkaalta tuoksuva esipesuaine, jota käytetään vaahdottimen kanssa. Big Applen vaahto säilyy pidempään auton maalipinnalla ja se on turvallinen vahatullekin pinnalle. Korrek Big Applea myydään 5L kanisterissa.

Korrek Pro Foam Shampoo
Korrek Pro Foam Shampoo

Korrek Pro Foam Shampoo on sitruksen tuoksuinen runsaasti vaahtoava autoshampoo usein toistuvaan pesuun. Foam Shampoo myydään 3 L kanisterissa.

 

 

 

Lue seuraavaksi Auton pesu, osa 2/5: Auton pesu kahden ämpärin tekniikalla