Talviautoilu, maalipinnan suojaus ja auton peseminen – näin suojaat auton maalipintaa

Talviautoilun erityispiirteet ja pakkanen tekevät autonhoidosta haasteellista. Kotimaisen KORREK -tuotesarjan tuotevalikoimasta löytyy tuotteet suolaisen ja kuraisen lian irrottamiseen auton maalipinnalta. Pesun jälkeen auto kannattaa myös ehdottomasti suojata esim.  KORREK Pro TFCTM Polymatrix -pinnoitteella.

Jos asut alueella, jossa teitä suolataan ahkerasti, suolainen kura on auton puhtaanapidon kannalta ikävähkö tosiasia. Maanteille levitettävä suolaliuos roiskuu auton pienimpiinkin koloihin ja edistää auton ruostumista. Maalipinnan läpi suola ei tietenkään autoa ruostuta, mutta suola pääsee kosketuksiin paljaan metallin kanssa jokaisen maalipintaa rikkovan kiveniskemän kautta.

Maantiesuola tarttuu erityisesti kiinni maalipintaan, jota ei ole suojattu. Siksi on tärkeää huolehtia auton maalipinnasta suojaamalla se talven varalle hyvissä ajoin syksyllä ennen suolauskauden alkua.

Auton maalipinnan suojauksen ylläpito talvella saattaa olla haastavaa perinteisin suojatuottein. Esimerkiksi vahaaminen vaatii kiillottamisen kanssa pitkähkön työstöajan lämpimässä paikassa.  Mikäli suosit itse tekemistä, on onneksi tarjolla helpompi vaihtoehto auton ulkopintojen suojaamiseen: keraaminen pinnoite.

KORREK Pro TFCTM Polymatrix  -pinnoitteen asennat itse vaivattomasti vasta pestylle maalipinnalle 15 minuutissa ja +5 – +25°C lämpötilassa. Itse tehty keraaminen pinnoitekäsittely suojaa autoa jopa 6 kuukauden ajan. Tuotteen antaman suojan kesto riippuu mm. auton käyttöolosuhteista ja pesutavoista.

Täytyykö tai kannattaako autoa pestä talvella?

Kaikkialle leviävä suolainen kura saattaa vähentää autoilijan intoa pestä likaista autoa.  Reaktion pitäisi olla täsmälleen päinvastainen! Juuri liian pitkien pesuvälien aikana suola jämähtää kiinni auton maalipintaan.

Tiheästi autoa pesemällä pääset helpommalla. Myös tarkoituksenmukaiset kemikaalit ja pesuaineet ovat korvaamaton apu, koska pinttynyttä likaa ei saa hangata kovakouraisesti irti maalipinnasta. KORREK Pro TFCTM Reload eli kevyesti pinnoittava pesuaine soveltuu erinomaisesti usein toistuvaan autonpesuun, koska se puhdistaa maalipinnan hellästi antaen samalla kevyen suojakerroksen, joka parantaa myös aiemmin tehtyä suojausta.