Vinkit auton sisäpesuun

Auton siivoaminen sisältä vaatii hieman aikaa ja vaivannäköä, mutta se kannattaa, koska sisältä puhtaassa autossa matkanteko on huomattavasti miellyttävämpää. Seuraavassa vinkkejä auton sisäpesuun, jotta homma olisi mahdollisimman sujuvaa.

Auton sisusta likaantuu aivan samoin kuin kodin pinnat ja siksi myös auton sisäpuolen säännöllinen siivous on tarpeen. Eroja on lähinnä pintamateriaaleissa ja siinä, että auton nurkat ovat usein hieman ahtaammat. Auton ikkunoiden puhdistaminen sisäpuolelta, pölyjen pyyhkiminen pinnoilta ja imurointi kuuluvat auton siivouksen olennaisiin vaiheisiin.

Aloita auton sisäpuhdistus imuroinnilla

Autoon kulkeutuu valtava määrä kuraa, hiekkaa ja irtokiviä, joita on tarpeen imuroida pois tasaisin väliajoin. Lattioille kertyvän hiekkapölyn imurointi parantaa myös auton sisäilman laatua.

Harva imuroi autoa viikoittain, vaikka pyyhkisikin muita sisäpintoja. Kun imuroinnin aika tulee, auton siivoaminen kannattaa aloittaa siitä. Imurointi nostattaa aina pölyä ilmaan ja siksi lasien puhdistus ja ja muiden pintojen pyyhkiminen kannattaa tehdä mieluiten vasta imuroinnin jälkeen.

Mikä tahansa imuri käy oikein hyvin auton sisätilojen siistimiseen. Osalla autoilijoista saattaa löytyä tehtävään  varta vasten hankittu autoimuri, jossa on erityisiä tähän tarkoitukseen soveltuvia suulakkeita. Yleisempää taitaa kuitenkin olla se, että jo eläköitynyt koti-imuri pääsee talli-imuriksi.

auton lattian imurointi

Erikoissuuttimilla tehoa auton imurointiin

Leveällä harjapäällä kannattaa hyökätä auton mattojen kimppuun ja kapealla suuttimella selviää ahtaista väleistä. Ilman lisäsuuttimia tulee toimeen, mutta ne helpottavat hieman työtaakkaa ja parantavat ulottuvuutta.

Tässä kohti saattaa autossa huomata tahroja, joihin imuri ei pysty. KORREK Originals Tekstiilipesu pelastaa pulasta. Käyttövalmis, hajuja eliminoiva tuote sumutetaan suoraan tahralle, jota hangataan varovasti esimerkiksi mikrokuituliinalla. Aineen kuivuttua sen mahdollisesti jättämät jäämät voi imuroida pois.

Auton ikkunoiden puhdistaminen sisäpuolelta on turvallisuusasia

Oikeastaan auton ikkunoiden pesu ei poikkea kotitalouden vastaavasta askareesta.  Joskus hyväksi havaittu sanomalehdellä hankaaminen kannattaa kuitenkin jo unohtaa, sillä sanomalehtipaperi on pyyhintään varsin heikkoa verrattuna laadukkaaseen nukkaamattomaan mikrokuituliinaan.

Auton lasipinnoille tarkoitettu mikrokuituliina on pinnaltaan lähes tasainen tai vohvelimaisesti kuvioitu.  Ikkunaliina maksaa itsensä takaisin käyttökertojen myötä, sillä laadukkaan mikrokuituliinan voi pestä pyykinpesukoneessa monta kertaa.

Korrek_Originals Lasinpesu

KORREK Lasinpesu estää ikkunoiden sisäpinnan huurtumista

Huurtumista estävä KORREK Originals Lasinpesu on edullinen, helppo ja käyttövalmis tuote sumutinpullossa. Suihkutettavan nesteen viuhkan leveyskin on säädettävissä. Auton sisätiloissa Lasinpesu on helpointa suihkuttaa suoraan liinalle, mutta toki sen voi suihkuttaa myös suoraan puhdistettaville lasipinnoille.

Neste kannattaa ensin levittää liinan kostealla puolella koko lasille huolellisesti ja yhtä aluetta voi pyyhkiä muutaman kerran, kunnes pintaan jää ohut kalvo. Tämän jälkeen mikrokuituliinasta käännetään esiin puhdas ja kuiva puoli ja kaikki ainejäämät kuivataan pinnalta huolellisesti pois. Silloin lopputulos on virheettömän kirkas.

Lasinpesulla puhdistat myös peilit tehokkaasti

KORREK Originals Lasinpesu sopii lasipintojen lisäksi myös peili-, muovi-, kromi- ja akryylipinnoille. Näin ollen se on turvallinen kaikille tarvittaville läpinäkyville tai peilaaville pinnoille auton sisällä – mittarien näyttöpinnat mukaan lukien.

KORREK Pro TFC Ultra Finish helpottaa pölyjen pyyhintää auton sisäpinnoilta

Sisätilojen kaikille pinnoille, esimerkiksi kojelaudalle, kertyy pölyä ajan mittaan. Pölyjen pyyhintä kannattaa suorittaa tasaisin väliajoin, ettei lika ei pääse pinttymään pintoihin kiinni. Teoriassa pelkkä mikrokuituliina riittää sen staattisuuden ja antibakteerisuuden johdosta, mutta valmiin sisätuotteen käyttäminen tekee tehtävästä entistäkin nautittavamman. KORREK Pro Ultra Finish (aikaisemmin tuote oli nimeltään Viimeistelyaine) soveltuu tehtävään erinomaisesti: hajusteeton tuote puhdistaa pinnat tehokkaasti ja jättää myös hieman suojaa pinnoille, jolloin lika ei tartu niille jatkossa niin helposti.

Toinen edullinen ja tehokas vaihtoehto auton sisäpintojen pyyhintään on KORREK Originals Sisäpesu. Sisäpesu sopii oikeastaan kaikkien auton sisäpintamateriaalien (poislukien nahkapinnat) puhdistukseen poistaen samalla sähköisyyttä ja jättäen raikkaan tuoksun.

Pieni suihkaisu liinaan riittää

Käytitpä Ultra Finishiä tai Sisäpesua, kannattaa tuotteiden annostelussa olla maltillinen: yksi tai kaksi suihkausta mikrokuituliinaan riittää. Liinan kostealla puolella pyyhkäistään ensin tuotetta pintaan ja tämän jälkeen pyyhitään liinan kuivalla puolella kaikki mahdollinen ainejäämä pois. Samaa vaihetta toistetaan pienehkö alue kerrallaan, kunnes kaikki pinnat on käyty läpi.

Auton pintanahkaisille istuimille ja nahkaratille on suositeltavaa valita nahkapinnoille suunniteltu KORREK Originals Nahanpuhdistus, joka puhdistaa ja hoitaa näitä herkkiä pintoja.

Puhdas auto antaa hyvän vaikutelman auton omistajasta

Puhtaassa autossa on mukava matkustaa. Lasit ovat kirkkaat, pöly on poissa ja auto tuoksuu raikkaalta. Autoon noustessaan sitä kopistelee jatkossa jalkojaan ihan vapaaehtoisesti, jotta auto pysyy siistinä mahdollisimman pitkään.