KORREK ON SUOMALAINEN AUTONHOITOSARJA

KORREK on Suomen suosituin autonhoitosarja ja tuotemerkin kotimaisuusaste on keskimäärin 80 prosenttia. Kaikki KORREK -tuotteet valmistetaan Berner Oy:n tehtailla Itä-Suomessa, Heinävedellä.

Lähes kaikilla KORREK -tuotteilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippumerkki. Se tarkoittaa, että tuote on valmistettu Suomessa ja kotimaisuusaste on erittäin korkea.


Korrekin 60 vuotisjuhlalogo

60-VUOTIAS KORREK

KORREK-tuotteita on valmistettu Suomessa jo 60 vuotta. Tuotevalikoima kasvaa ja elää jatkuvasti kansainväliset trendit huomioiden. Lähtökohtana on tuoda markkinoille laadukkaita, mahdollisimman helppokäyttöisiä ja sekä ympäristölle, että tuotteiden käyttäjälle turvallisia autonhoitotuotteita.


Korrek 60 v Juhlapesu pullo ja ämpäri


KORREK -HISTORIAN KUUSI VUOSIKYMMENTÄ PÄHKINÄNKUORESSA

Vuonna 1963 alkoi KORREK-autonhoitosarjan tarina, kun KORREK Antisalt -ruosteenestoaineet tulivat markkinoille. Tuotenimi KORREK muodostuu sanoista KORroosion- ja RuosteenEstoKemikaalit.

Vuonna 1965 lanseerattiin ensimmäinen KORREK-autovaha. Kotimainen tuotekehitys tuotti heti tulosta: KORREK Autovaha voitti ensimmäisen suomalaisen autovahatestin, joka julkaistiin Tekniikan Maailma –lehdessä vuonna 1967. Testissä oli yhteensä 15 eri vahaa.

Korrek autonhoitotuotteita alkaen 1960-luvulta alkaen
KORREK -autonhoitotuotteita alkaen 1960-luvulta

1970-luvulle asti autonhoitotuotteiden jakelusta vastasivat pääasiassa huoltoasemat ja varaosaliikkeet. 1970-luvulla muovin ja vinyylin käyttö autoissa lisääntyi. Luonnollisesti niiden puhdistukseen ja hoitoon tarvittiin omat aineensa. Vuonna 1973 lanseerattiin KORREK Sisäpesu ja jälleenmyyjäverkostoa laajennettiin myös päivittäistavaraliikkeisiin.

1980-luvulla autoja huollettiin ja korjattiin vielä yleisesti itse. Tämä näkyi myös KORREK-tuotesarjan valikoimassa: vahojen ja pesuaineiden lisäksi tarjolla oli useita autonhuoltoon liittyviä tee-se-itse-tuotteita, kuten KORREK Jäähdytinpesu, KORREK Jarru- ja kytkinneste sekä KORREK Servol.

Korrek aerosolipakkauksia 1990-luvulta muun muassa Tefic silikoniöljy
KORREK -aerosolipakkauksia 1990-luvulta

1990 -luvun alkupuolella autovahoihin yhdistettiin fluoripolymeeriä, joka tunnetaan paremmin DuPontin rekisteröimänä kaupallisena tuotemerkkinä Teflon. Myös KORREK-tuotesarjaa täydennettiin tätä uutta kemiaa sisältävällä tuotteella, KORREK Teflox. Jo edellisellä vuosikymmenellä autojen konepesu oli yleistynyt selvästi, joten KORREK-sarja laajeni 90-luvulla vielä konepesuaineisiin. Vastaavasti ensimmäisistä KORREK-tuotteista, ruosteenestoaineista, oli aika luopua.

2000-luvulla erilaiset autonhoitotarvikkeet tekivät Suomen tunnetuimmasta autonhoitosarjasta entistäkin monipuolisemman. Uutuuksia olivat mm. KORREK Keinosäämiskä, KORREK Kiillotusliina sekä KORREK Vanneharja.

Korrek Pro pinnoitesarja lanseerattiin kuluttajakäyttöön 2016.
KORREK Pro -tuotesarja sai alkunsa vuonna 2016 – uusi, helpompi tapa hoitaa autoa.

2010-luvulta lähtien autonhoitoala on muuttunut todella nopeasti ja myös autonhoitoon käytetty aika on vähentynyt. Oli siis aika vastata muutokseen kehittämällä entistä helppokäyttöisempiä tuotteita. KORREKin oma, Suomessa kehitetty ohutkalvopinnoiteteknologia pohjautuu turvalliseen hybridipolymeerikemiaan. Tähän teknologiaan perustuvat KORREK Pro -tuotteet lanseerattiin 2016.

Korrek Hydrox onko tässä nopein pinnoite

2020 -luvulla KORREK Pro -sarjan ohutkalvopinnoiteteknologia avasi mahdollisuuden vientikauppaan. KORREK -tuotteita viedään muun muassa Pohjoismaihin, Keski-Eurooppaan ja Japaniin. KORREK Pro -tuotesarja on kasvanut käsittämään nyt jo useamman erikoistuotteen helpottamaan ja nopeuttamaan aktiivisten autonhoitajien elämää.

Vuonna 2022 KORREK -tuotemerkki otettiin käyttöön kattavan autonhoitopalveluja tarjoavan KORREK Pro Center -franchisingketjun konseptissa. KORREK Pro Center -autopesulat tarjoavat monipuolisia palveluja pesusta ja pinnoituksesta tuulilasinvaihtoon. Tavoitteena on kaikkia suomalaisia autoilijoita palveleva valtakunnallinen KORREK Pro Center -ketju.


Korrek Pro Center Lippulaiva Espoo

 

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu kasvava ja kansainvälistyvä suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset tuotemerkit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 417,7 miljoonaa euroa ja se työllisti noin 800 henkilöä. Pääkonttorimme, tuotekehitys ja tuotantolaitokseksemme sijaitsevat Suomessa. Toimimme myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Baltiassa. Lisää yrityksestä: www.berner.fi