Mitä on Korrekin vastuullisuusTUOTANTO JA TUOTEKEHITYS

KORREK -tuotteet valmistetaan Berner Oy:n omassa tuotantolaitoksessa Heinävedellä. Berner Oy työllistää Heinävedellä noin 60 henkilöä ja on näin paikkakunnan suurin yksityinen työnantaja.

Kaikkien KORREK -tuotteiden tuotekehitys tehdään Helsingin Herttoniemen laboratoriossa. Berner Oy:n Herttoniemen ja Heinäveden laboratorioilla on Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen myöntämä GLP-hyväksyntä. OECD:n määrittelemän GLP:n (Good Laboratory Practice) eli hyvän laboratoriokäytännön tarkoitus on tuottaa luotettavia ja riittävän korkealaatuisia laboratoriotestauksia muun muassa viranomaistarkoituksiin.

Korrek Pro Center -ketju on uusi autopesulakonsepti, joka tarjoaa Suomessa ostoskeskusten lähellä monenlaisia autonhoitopalveluja, kuten pesua ja pinnoitusta kotimaisilla tuotteillamme. Ensimmäinen piste on Korrek Pro Center Lippulaiva, (31.3.2022)

Valmiiden KORREK -tuotteiden kuljetusmatkat ovat Suomen sisällä lyhyitä, mikä osaltaan vaikuttaa tuotteiden kokonaishiilijalanjälkeen.

RAAKA-AINEET

KORREK -tuotteiden valmistuksessa käytettävät raaka-aineet tulevat EU-alueelta mm. Saksasta, Tanskasta ja Ranskasta. Raaka-aineet ovat ulkomaalaisia, koska niitä ei valmisteta Suomessa. Berner Oy käyttää tuotteissaan ainoastaan raaka-aineita, jotka ovat EU:n lainsäädännön hyväksymiä.

Kaikki KORREK -tuotteissa käytetyt tensidit ja emulgaattorit ovat helposti biohajoavia. Tuotekehityksessä pyrkimys on aina valita tuotteisiin vähiten luontoa rasittava raaka-ainevaihtoehto. Osa KORREK -tuotteista sisältää raaka-aineita, joissa on pohjana palmuöljy. Berner Oy ei hanki palmuöljyä sellaisenaan raaka-aineeksi, vaan ostaa kaikki palmuöljypohjaiset raaka-aineet RSPO:n (Roundtable on Sustainable Palm Oil) jäseneksi kuuluvalta raaka-aineen toimittajalta. Vuonna 2019 kaikesta Berner Oy:n käyttämästä palmuöljystä n. 85 prosenttia on RSPO Mass Balance sertifioitua. Olemme asettaneet tavoitteeksi, että siirrymme 100 prosenttisesti RSPO Mass Balance sertifioituun -laatuun käyttämissänne raaka-aineissa viimeistään vuoden 2022 aikana.

PAKKAUSMATERIAALIT

Pääosin KORREK -tuotteissa käytetyt pakkaukset valmistetaan Suomessa ja ne ovat 99% kierrätettävissä, eli materiaaleja voidaan hyödyntää uusien tuotteiden valmistamiseen tai käyttää niistä saatavaa jätettä energian tuotantoon. Myös mustat KORREK -pullot voidaan hyödyntää, sillä ne eivät sisällä hiilimustaa. Ainoastaan pumpuissa on useampaa muovilaatua, joten ne hyödynnetään energiana. Myös pumppujen kierrätettävyyttä pyritään parantamaan tulevina vuosina etsimällä helpommin kierrätettäviä vaihtoehtoja. Suurin osa KORREK -pulloista on pakattu PET-muovista tehtyihin pulloihin. Nämä PET-muovipullot tehdään jatkossa kierrätysmuovista, muutos tapahtuu liukuvasti eli kaikki jo valmistetut pullot käytetään.  Muita KORREK -tuotteiden pakkausmateriaaleja ovat PE- ja PP-muovit sekä metalli. Lisäksi jotkut tuotteet pakataan vielä aaltopahvi- ja kartonkipakkauksiin kuljetuksen ja varastoinnin ajaksi. Kaikki pakkaukset soveltuvat muovin, kartongin tai metallin keräykseen. Tavoitteenamme on, että kaikki KORREK -pakkaukset ovat kierrätettäviä tai uudelleen käytettäviä vuoteen 2025 mennessä.

KORREK on Berner -perheyrityksen tuotemerkki. Lue lisää Berner Oy:n vastuullisuudesta.