Mitä on Korrekin vastuullisuusTUOTANTO JA TUOTEKEHITYS

KORREK -tuotteet valmistetaan Berner Oy:n omassa tuotantolaitoksessa Heinävedellä. Berner Oy työllistää Heinävedellä noin 60 henkilöä ja on näin paikkakunnan suurin yksityinen työnantaja.

Kaikkien KORREK -tuotteiden tuotekehitys tehdään Herttoniemen laboratoriossa. Berner Oy:n Herttoniemen ja Heinäveden laboratorioilla on Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen myöntämä GLP-hyväksyntä. OECD:n määrittelemän GLP:n (Good Laboratory Practice) eli hyvän laboratoriokäytännön tarkoitus on tuottaa luotettavia ja riittävän korkealaatuisia laboratoriotestauksia muun muassa viranomaistarkoituksiin.

Valmiiden KORREK -tuotteiden kuljetusmatkat ovat Suomen sisällä lyhyitä, mikä osaltaan vaikuttaa tuotteiden kokonaishiilijalanjälkeen.

RAAKA-AINEET

KORREK -tuotteiden valmistuksessa käytettävät raaka-aineet tulevat EU-alueelta mm. Saksasta, Tanskasta ja Ranskasta. Raaka-aineet ovat ulkomaalaisia, koska niitä ei valmisteta Suomessa. Berner Oy käyttää tuotteissaan ainoastaan raaka-aineita, jotka ovat EU:n lainsäädännön hyväksymiä.

Kaikki KORREK -tuotteissa käytetyt tensidit ja emulgaattorit ovat helposti biohajoavia. Tuotekehityksessä pyrkimys on aina valita tuotteisiin vähiten luontoa rasittava raaka-ainevaihtoehto. Osa KORREK -tuotteista sisältää raaka-aineita, joissa on pohjana palmuöljy. Berner Oy ei hanki palmuöljyä sellaisenaan raaka-aineeksi, vaan ostaa kaikki palmuöljypohjaiset raaka-aineet RSPO:n (Roundtable on Sustainable Palm Oil) jäseneksi kuuluvalta raaka-aineen toimittajalta. Vuonna 2019 kaikesta Berner Oy:n käyttämästä palmuöljystä n. 85 prosenttia on RSPO Mass Balance sertifioitua. Olemme asettaneet tavoitteeksi, että siirrymme 100 prosenttisesti RSPO Mass Balance sertifioituun -laatuun käyttämissänne raaka-aineissa viimeistään vuoden 2022 aikana.

PAKKAUSMATERIAALIT

Pääosin KORREK -tuotteissa käytetyt pakkaukset valmistetaan Suomessa ja ne ovat 99% kierrätettävissä, eli materiaaleja voidaan hyödyntää uusien tuotteiden valmistamiseen tai käyttää niistä saatavaa jätettä energian tuotantoon. Myös mustat KORREK -pullot voidaan hyödyntää, sillä ne eivät sisällä hiilimustaa. Ainoastaan pumpuissa on useampaa muovilaatua, joten ne hyödynnetään energiana. Pakkausmateriaaleina käytetään PE-, PET- ja PP-muoveja sekä metallia. Lisäksi jotkut tuotteet pakataan vielä aaltopahvi- ja kartonkipakkauksiin. Kaikki pakkaukset soveltuvat muovin, kartongin tai metallin keräykseen. Tavoitteenamme on, että kaikki KORREK -pakkaukset ovat kierrätettäviä tai uudelleen käytettäviä vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi tavoitteena on vaihtaa KORREK -tuotteiden PET-pullot kierrätysmuovisiksi vuoden 2021 aikana.

Korrek on osa Berner -perheyritystä. Lue lisää Berner Oy:n vastuullisuudesta.