Auton sisätilojen puhdistus

Auton sisätilojen säännöllinen puhdistus paitsi parantaa matkustusmukavuutta, mutta sillä on myös merkitystä auton erilaisten sisäpintamateriaalien säilymiselle hyväkuntoisina. Liikenneturvallisuuden kannalta tärkein sisäpuhdistuksen alue on auton sisäikkunat ja peilit: kun näkymä autosta ulos on kirkas, on ajaminen turvallisempaa. Auton sisäpuhdistuksen tulisi sisältää imuroinnin, pintojen pyyhkimisen ja erityistä huomiota vaativien alueiden, kuten kojelaudan, ovenkahvojen ja istuinten, käsittelyn. Käyttämällä laadukkaita sisäpuhdistusaineita, kuten KORREKin sisäpuhdistustuotteita, voidaan varmistaa, että auton sisätilat pysyvät paitsi puhtaina myös hyväkuntoisina. 

 Auton sisäpuhdistuksen vaiheet: 

  • Imurointi 
  • Ikkunoiden sisäpintojen puhdistus
  • Erilaisten pintojen pölyjen pyyhintä ja puhdistus oikeilla pesuaineilla 

Sisätilojen kaikille pinnoille, esimerkiksi kojelaudalle, kertyy pölyä ajan mittaan. Pölyjen pyyhintä kannattaa suorittaa tasaisin väliajoin, ettei lika pääse pinttymään pintoihin kiinni. Teoriassa pelkkä mikrokuituliina riittää sen staattisuuden ja antibakteerisuuden johdosta, mutta valmiin sisäpuhdistustuotteen käyttäminen tekee tehtävästä entistäkin helpompaa. KORREK Pro Ultra Finish (aikaisemmin Viimeistelyaine) soveltuu tehtävään erinomaisesti: hajusteeton tuote puhdistaa pinnat tehokkaasti ja jättää myös hieman suojaa pinnoille, jolloin lika ei tartu niille jatkossa niin helposti. 

Toinen, edullinen ja tehokas vaihtoehto auton sisäpintojen pyyhintään on KORREK Originals Sisäpesu. Sisäpesu sopii oikeastaan kaikkien auton sisäpintamateriaalien (poislukien nahkapinnat) puhdistukseen poistaen samalla sähköisyyttä ja jättäen raikkaan tuoksun.

 

Imuroi aina ensin 

Aloita sisäpuhdistus perusteellisella imuroinnilla. Leveällä harjapäällä kannattaa hyökätä auton mattojen kimppuun ja kapealla suuttimella tavoitat hiekanmuruset myös auton sisätilojen kapeista väleistä. Ilman lisäsuuttimia tulee toimeen, mutta ne helpottavat hieman työtaakkaa ja parantavat ulottuvuutta. Johdollinen imuri on useimmiten tehokkaampi kuin akkukäyttöinen ja autopesupaikoilla on usein tehokkaat imurit. 

Tässä kohti saattaa autossa huomata tahroja, joihin imuri ei pysty. KORREK Originals Tekstiilipesu pelastaa pulasta. Käyttövalmis, hajuja eliminoiva tuote sumutetaan suoraan tahralle, jota hangataan varovasti esimerkiksi mikrokuituliinalla. Aineen kuivuttua sen mahdollisesti jättämät jäämät voi imuroida pois.

 

Ikkunoiden puhtaus on liikenneturvallisuusasia

Puhtaat auton ikkunat ovat ensisijaisesti turvallisuusasia:  näkyvyyden autosta tielle tulee luonnollisesti olla kirkas ja esteetön. Tähänkin käyttötarpeeseen on suunniteltu erikoispesuaineet, jotka eivät jätä raitoja ikkunoihin. 

KORREK Lasinpesu on tehokas käyttövalmis puhdistusaine lasi-, peili-, muovi-, akryyli- ja kromipinnoille. Tuotteen erityispiirre on sen  kyky estää lasien huurtumista.

KORREK Lasinpesuvaahto on aerosolimuotoinen puhdistusvaahto lasi-, muovi- ja akryylipintojen puhdistukseen. Vaahto pysyy hyvin kaltevilla pinnoilla.  Soveltuu käytettäväksi myös kromille. 

Neste kannattaa ensin levittää liinan kostealla puolella koko lasille huolellisesti ja yhtä aluetta voi pyyhkiä muutaman kerran, kunnes pintaan jää ohut kalvo. Tämän jälkeen mikrokuituliinasta käännetään esiin puhdas ja kuiva puoli ja kaikki ainejäämät kuivataan pinnalta huolellisesti pois. Silloin lopputulos on virheettömän kirkas. KORREK Lasipesu on turvallinen kaikille läpinäkyville tai peilaaville pinnoille auton sisällä – mittarien näyttöpinnat mukaan lukien.

 

Puhdista erilaiset pinnat oikeilla aineilla ja välineillä

Käytä kojelaudan, ovipaneelien ja muiden kovien pintojen puhdistamiseen tarkoitettuja aineita, jotka suojaavat ja hoitavat materiaaleja.

KORREK Autoliina on kertakäyttöinen, märkäluja kuituliina, joka soveltuu erinomaisesti yleispuhdistukseen, vahaukseen ja kiillotukseen. Pidä aina mukana autossa pikapuhdistusta varten. 

KORREK Sisäpesu on tehokas käyttövalmis puhdistusaine auton kovien sisäpintojen, esim. kojelaudan puhdistukseen. Tuoksuu puhtaalta ja raikkaalta. 

Käytitpä mitä tahansa sisäpesutuotetta, kannattaa tuotteiden annostelussa olla maltillinen: yksi tai kaksi suihkausta mikrokuituliinaan riittää. Liinan kostealla puolella pyyhkäistään ensin tuotetta pintaan ja tämän jälkeen pyyhitään liinan kuivalla puolella kaikki mahdollinen ainejäämä pois. Samaa vaihetta toistetaan pienehkö alue kerrallaan, kunnes kaikki pinnat on käyty läpi.

Kangas- ja nahkaistuimet vaativat erityistä huomiota. Käytä näille materiaaleille sopivia puhdistusaineita, jotka puhdistavat tehokkaasti samalla materiaalia suojaten. 

KORREK Tekstiilipesu on tehokas käyttövalmis puhdistusaine tekstiilipinnoille, joka sitoo ja neutraloi hajuja ja kirkastaa tekstiilipinnan väriä. Puhdistaa hankalaakin likaa sekä autossa että kotona. 

KORREK Tekstiilipesuvaahto on aerosolimuotoinen puhdistusaine tekstiilipinnoille ja hankalille tahroille. Se kirkastaa tekstiilipinnan väriä. 

KORREK Nahanpuhdistus on hellävarainen puhdistusaine pintanahalle penkeissä ja ratissa. Se sisältää luonnonsaippuaa ja muita nahkaa hoitavia ainesosia. 

Lopputuloksena parempi matkustusmukavuus

Sisätiloiltaan puhtaassa autossa on mukavampi matkustaa. Lasit ovat kirkkaat, pöly on poissa ja auto toivottavasti myös tuoksuu raikkaammalta. Autoon noustessaan sitä kopistelee jatkossa jalkojaan ihan vapaaehtoisesti, jotta auto pysyy siistinä mahdollisimman pitkään.