Auton kevätpesu ja suojaus 3 tavalla: pihistä tai panosta

Keväällä auto kaipaa erityistä huolenpitoa eli kunnollista kevätpesua. Talven aikana auton pinnoille kertynyt suola on tärkeää pestä huolellisesti pois. Auton kevätpesu on hyvä suorittaa esimerkiksi renkaiden vaihdon yhteydessä.

1. Minimipanostus auton hoitoon keväällä

Autonhoidon näkövinkkelistä kevään tärkein työvaihe on pestä talven aikana kertynyt suola pois kaikilta auton pinnoilta, ja tätä voi pitää ehdottomana minimisuorituksena. Kun käytössä on asianmukaiset pesuaineet, hommaan kuluu noin tunti.

Korrek_kevatpesu_Puhdas_auto
Vesi valuu puhtaan ja keraamisesti pinnoitetun auton kyljestä pisaroina. Kevätpesun päälle kannattaa tehdä pinnoitus maalipinnoille, vanteille ja laseille Korrek Pro -tuotteilla. Pinnoittaminen on helppoa ja nopeaa.

Auto olisi suositeltavaa pestä tasaisin väliajoin, jotta lika ei ehtisi pinttymään pahasti kiinni. Pesu on huomattavasti helpompaa, jos auto on suojattu kunnolla esimerkiksi kestopinnoitteella.

Kevatpesu_EkoTehopesu_1681

Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse tehdä kerralla. Pese auto ensin ulkopuolelta ja tee sisäpesu seuraavana viikonloppuna.

Erityisen tärkeää on maalipintojen huolellinen pesu, jossa kylmän kauden aikana auton ulkopinnoille kertyneet likakerrokset, esim. suola pestään huolella pois. Samalla on hyvä ajatus pestä vanteet, puhdistaa lasit ja sisätilat sekä lopuksi suojata auton maalipinta tulevilta rasituksilta. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse tehdä kerralla.

Auton esipesu

Esipesu on helpointa suorittaa käyttövalmiina myytävällä tuotteella – etenkin mikäli käytössä ei ole pesuainevaahdotinta. Kotimainen KORREK tarjoaa kotipesuihin joutsenmerkityn KORREK Eko Tehopesun ja myös bioliuotinpohjaisen KORREK Tehopesun.

Kevatpesu_Korrek_original_auton_Tehopesu

Samassa yhteydessä on helppoa ja vaivatonta suorittaa esipesu myös vanteille ja tähän on suositeltavaa valita KORREK Pro Irox -raudanpoistoaine. Sumuta ensin KORREK Pro Irox vanteille ja heti perään valitsemasi KORREK Tehopesu auton maalipinnalle alhaalta ylöspäin.

Esipesuaine kannattaa levittää myös pyöränkaariin ja kaikkiin mahdollisiin koloihin ja väleihin, jotta korroosiota aiheuttava suolaliuos saadaan pestyä mahdollisimman tarkasti pois. Huuhtele Irox ja Tehopesu huolellisesti ennen tuotteiden kuivumista.

Kevatpesu_KorrekproIrox
Korrek Pro Irox indikoi jarrupölyn punaisella värillä ja silloin se on helppo nähdä ja poistaa pehmeällä pesuvälineellä.

Auton esipesun jälkeen tulee käsinpesu

Esipesun jälkeen on niin sanotun käsinpesun eli mekaanisen pesun vuoro, jossa maalipintaan kosketaan pesuvälineellä. Tämäkin vaihe kannattaa aloittaa vanteista, joille suihkutetaan jälleen KORREK Pro Irox -vannepesuainetta.

Korrek_Kevatpesu_Kasin_pesu_mekaaninen

Vanteiden pesuvälineet

Tällä kertaa Irox kuitenkin levitetään pesuvälineellä, joka voi olla esimerkiksi mikrokuitukinnas tai pehmeä pensselimäinen vanneharja. Jarrulevyistä irtoava jarrupöly irtoaa Iroxilla vanteen pinnasta. Riittävän vaikutusajan jälkeen tuote huuhdellaan huolellisesti pois pinnalta.

Puhtaita vanteita ja renkaita onkin huomattavasti mukavampi käsitellä kausivaihdon yhteydessä. Auton rengassarja kannattaa pestä aina ennen säilytystä.

Korrek Pro Irox renkaanpesu

Auton pesu pinnoittavalla KORREK Pro Reload shampoolla

Maalipinnan pesua varten tehdään esim. KORREK Pro TFC Reload -pesuaineliuos ämpäriin, ja auto pestään ylhäältä alaspäin edeten. Muista myös huuhdella pesuvälinettä ämpärissä usein puhtaaksi.

Reloadin maalipinnalle suojaa jättävää vaikutusta voi tehostaa annostelemalla tuotetta suoraan pesuvälineeseen ja pyyhkimällä sillä vielä maalipinnan kertaalleen läpi. Pesuaine on syytä huuhdella maalipinnalta aina ennen kuin se ehtii kuivua.

Kevatpesu_Korrekpro_Reload

Ikkunoiden puhdistus sisäpuolelta vähentää heijastumia

Keväällä märkä asfaltti kiiltää ja aurinko paistaa matalalta, joten on hyvä ajatus pyyhkäistä auton ikkunat myös sisäpuolelta puhtaaksi.

Tämä onnistuu helposti muutamalla suihkauksella KORREK Lasinpesua lyhytnukkaiseen mikrokuituliinaan tai vaikka talouspaperiarkkiin. Mikrokuituliina on pestävä ja uudelleenkäytettävä eli näistä kahdesta ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Korrek_Originals Lasinpesu

2. Panosta kunnolla auton DIY keväthoitoon -Tee se itse

Innostuneempi autonhoitaja haluaa tehdä vielä enemmän, joten tässä perusteellisempi vaihtoehto auton keväthoitoon.

Jos sinulla on vaahdotin, voit tehdä esipesun ja pesun hyödyntämällä KORREK Pron vaahtoshampoita. Vaahdotinshampoota voi käyttää myös käsin pestessä, vaahdotin ei ole välttämätön.

Nälkä kasvaa syödessä -esipesu vaahdottimella

Esipesun voi suorittaa myös painepesuriin liitettävällä pesuainevaahdottimella.

Myös vaahdotinpesuun sopivat KORREKin autoshampoot

Kevatpesu_Korrek_Pro_ GlassCoat

Jos haluat panostaa autoosi, käytä esipesuun esimerkiksi KORREK Pro Ceramic TFC PP Clean tai KORREK Pro Ceramic TFC Tarex -esipesuaineita. Näitä tuotteita käyttävät myös ammattilaiset.

Vanteiden lisäksi panostaja pesee myös maalipinnan KORREK Pro Iroxilla, jotta jarrupöly ja lentoruoste saataisiin irti maalipinnaltakin.

Varsinainen pesuvaihe on pääosin aina samanlainen, käytä kahden ämpärin pesumenetelmää.

Ilahdutat matkustajia, jos siivoat auton sisäpuolen raikkaaksi. Maalipintaan viimeistelyksi KORREK Pro Polymatrix -ohutkalvopinnoite ja vielä ikkunoihin KORREK Pro Glass Coat, niin auto on hyvässä kesäkunnossa!

KORREK Pro TFC Polymatrix on uusi tapa suojata autoa

Hieman huolellisempi autonhoitaja haluaa aina suojata maalipinnan kunnolla kevätpesun jälkeen. Auton keraaminen pinnoittaminen on nykyään helppoa, voit tehdä sen itse tai antaa ammattilaisen tehtäväksi. Itse tehty pinnoitus helpottaa auton pesua ainakin seuraavat 6 kuukautta. Ammattilaisen tekemä keraaminen pinnoitus kestää jopa vuosia.

Korrek_Pro_kevatpesu_Polymatrix

KORREK Pro TFC Polymatrix on erittäin helppo vaihtoehto auton maalipinnan keraamiseen suojaamiseen. Unohda kivikovan vahan hinkkaaminen rätillä auton pintaan! Polymatrix -pinnoite voidaan tehdä heti pesun jälkeen, autoa ei tarvitse edes kuivata.

Polymatrixia suihkutetaan esipesun ja pesun jälkeen pieni määrä käsiteltävälle maalipinnalle ja pakkauksen mukana toimitettavalle levityssienelle.

Polymatrix-pinnoite levitetään sienellä yksi alue kerrallaan koko autoon. Lopuksi kaikki pinnat pyyhitään mikrokuituliinalla kuiviksi ja kiiltäväksi. Vanteet voi pinnoittaa samalla. Koko pinnoitukseen menee vain 15 minuuttia. Vartissa valmista!

Siivoa auto sisältä raikkaaksi

Keväällä on myös hyvä suorittaa auton huolellinen sisäsiivous. Se on hyvä aloittaa imuroimalla kaikki jalkatilat ja ehkä istuimetkin. Tämän jälkeen auton kovat sisäpinnat kannattaa pyyhkiä KORREK Pro TFC Ultra Finishillä ja mikrokuituliinalla.

Pinnoita auton ikkunat– vesi valuu ajaessa kuin hanhen selästä

Ikkunoiden huolellinen puhdistaminen sisäpuolelta heijastusten poistamiseksi mainittiin jo aiemmin. Tiesitkö, että ikkunat on helppo kestopinnoittaa ulkopuolelta?

KORREK Pro TFC Glass Coat -tuulilasinpinnoite on ammattilaistenkin käyttämä tuote, jonka avulla auton ikkunat voi käsitellä vettä ja likaa hylkiviksi ulkopuolelta. Vesi pakenee pinnoitetulta tuulilasilta ilman tuulilasinpyyhkijöitä noin 60 km/h nopeudesta ylöspäin.

Kevatpesu_Korrek_Pro_ GlassCoat

3. Kevätkunnostus Super: Anna ammattilaisen suojata autosi vuosiksi eteenpäin

Jos itsellä ei ole aikaa tai mahdollisuutta suorittaa autonhoitoa, on aina mahdollista kääntyä osaavan ammattilaisen puoleen. Vielä vahvempaan tulokseen pääset jättämällä työn ammattilaiselle.

Viemällä auton puhdistukseen ja pinnoitukseen on mahdollista saada täydellisyyttä hipova lopputulos ja suojaa jopa vuosiksi eteenpäin. Samalla säästyy omaa aikaa.

Autonhoidon ammattilaisen asentama keraaminen kestopinnoite, kuten KORREK Pro Ceramic TFC Evo ohutkalvopinnoite, tarjoaa markkinoiden parasta kestoa sekä kemiallista että mekaanista kulutusta vastaan.

Kevatpesu_Korrek_Pro_Evo

Ohutkalvopinnoite eli keraaminen kestopinnoite helpottaa auton ylläpitoa merkittävästi, sillä pinnoitettu pinta puhdistuu lähes itsestään likaa hylkiessään. Tarpeen tullen sitä voidaan myös puhdistaa vahvemmin pesuainein ilman uusintakäsittelyn tarvetta – tavallinen vahapinta ei vastaavaa kestäisi.

Kysy tarjousta KORREK Pro -ammattilaiselta. Heidät on koulutettu käyttämään ammattilaisille suunniteltuja KORREK Pro Ceramic TFC -tuotteita.