Auton perusteellinen pesu ja maalipinnan hoito, osa 5: pinnoitteen tai vahauksen alle silikoniton kiillotusaine

Valitse silikoniton kiillotusaine, kun auto on tarkoitus pinnoittaa tai vahata

Varsinkin keraamisia pinnoitteita asennettaessa kannattaa kiillotusaineeksi valita silikonivapaita tuotteita. Näin varmistutaan, että auton pinnoille ei vahingossa jää pinnoitteen kanssa reagoivia vieraita aineita.

Ennen pinnoitusta on käytetty auto vähintäänkin kiillotettava epäkeskokoneella, hienojakoisella hiomatahnalla ja pehmeällä laikalla, jolla palautuu jo suurin osa auton maalipinnan alkuperäisestä kiillosta. Tällä toimenpiteellä saadaan poistettua suuri osa pienistä pesunaarmuista, lakkakerroksen pinnassa olevat hapettumat ja kalkkijäämät sekä saadaan pinta tasoitettua ja syväpuhdistettua riittävästi seuraavaksi tehtävää pinnoitusta tai vahausta varten.

Vielä parempaa tai jopa näyttelykuntoista pintaa tavoiteltaessa pinnan kiillotus aloitetaan karkeammalla raekoolla ja leikkaavammalla laikalla. Sen jälkeen siirrytään vaiheittain hienojakoisinta viimeistelyainetta kohti, jolla pinta saadaan viimeisteltyä lähes peilikiiltäväksi. Mitä virheettömämpää pintaa halutaan, sitä enemmän työaikaa kuluu. Mustan auton näyttelykuntoiseksi saattamiseen voi mennä helposti parin päivän työtunnit, jopa enemmänkin.

Lue seuraavaksi: Auton keraaminen pinnoitus

KORREK Pro TFC™ Polymatrix -kuluttajapinnoite on tee-se-itse -tuote, jolla oman auton voi pinnoittaa nopeasti ja helposti. Se sopii kaikkien pohjakäsittelyjen päälle.