Puhdista auton vanteet ruostepölystä Korrek Pro Iroxilla

Auton vanteisiin pinttyvää jarrupölyä syntyy aina kun jarruja käytetään. Jarrupöly jatkaa ruostumistaan vaurioittaen samalla mahdollisesti lakkapintaa. Korrek Pro Irox auttaa puhdistamaan vanteet esimerkiksi renkaanvaihdon yhteydessä.

Puhdista auton vanteet renkaiden vaihdon yhteydessä

Jarrupöly on pääasiassa rautaa ja se kertyy harmaana pölynä vanteille. Mikäli auton kesä- ja talvirenkaat on asennettu eri vannesarjoille ja työ tehdään itse, tarjoaa renkaanvaihto erinomaisen mahdollisuuden vanteiden huolelliseen puhdistukseen. Irrallaan oleva vanne on helpompi puhdistaa kauttaaltaan.

Korrek Pro Iroxilla puhdistettu auton vanne
Korrek Pro Iroxilla puhdistettu auton vanne on todella puhdas.

Huolellinen pesu kannattaa joka tapauksessa tehdä renkaiden vaihdon yhteydessä, vaikka vanteita ei irrotettaisi renkaista. Lika nimittäin irtoaa vanteesta merkittävästi helpommin ennen säilytystä kuin sen jälkeen. Puhtaiden pyörien käsittely on mukavampaa kuin likaisten pyörien renkaanvaihdon ja siihen kuuluvan siirtelyn aikana.

Jarrupöly pureutuu kiinni vanteisiin

Vanteisiin tiukasti pureutuva lika on usein pääosin auton jarruista irtoavaa jarrupölyä, joka saattaa esiintyä lähes mustana pölynä, ruosteenpunaisina pisteinä tai minä tahansa tältä väliltä. Tuo lentoruosteeksi kutsuttu metallipöly jatkaa ruostumista kiinnittymisen jälkeen ja voi myös vahingoittaa vanteen pintaa.

Puhdistettu vanne näyttää uudelta
Vaihtorenkaiden puhdistus tekee seuraavasta vaihdosta mukavampaa. Likaisempiakin vanteita on toki nähty, Missä kunnossa sinun vanteesi ovat?

Toisinaan jarrupölyn voi havaita vaaleilla pinnoilla, mutta usein se on silmälle hankalasti havaittavissa. Jarrupöly saattaa näkymättömyydestä huolimatta tuntua sormenpäissä karheutena, kun kuljettaa kättä kostealla pinnalla. Vastaus ongelmaan on raudanpoistoaine.

Paras tuote raudanpoistoon on Korrek Pro Irox

Raudanpoistoaineiden vaikuttava aine on joko natrium- tai ammoniummerkaptoasetaatti. Se ikään kuin liuottaa rautahiukkasta juuri riittävästi, jotta se irrottaa otteensa auton pinnasta. Tuote muuttuu punertavaksi reagoidessaan raudan kanssa ja tässä tapauksessa se on toivottu asia.

Korrek Pro Irox muuttaa ruostepölyn punaiseksi
Irox muuttuu punertavaksi reagoidessaan raudan kanssa. Se helpottaa vanteiden pesua.

Kyseessä on täysin turvallinen reaktio myös jarrulevyille. Niiden pintaan muodostuu pesun jälkeen ohut kalvo korroosiosta. Siitä ei ole mitään vaaraa ja kalvo poistuu välittömästi ensimmäisen jarrutuksen aikana.

KOrrek Pro Irox pullo 350mlParas tuote vanteiden puhdistamiseen on tehokas raudanpoisto- ja vanteenpuhdistusaine Korrek Pro Irox. Kotimaisen Korrekin tuote ei sisällä happoja ja se soveltuu kaikille vanteille materiaaleja vahingoittamatta. Korrek Pro Iroxin hieman geelimäinen koostumus auttaa pidentämään ja tehostamaan vaikutusaikaa.

Auton vanteiden esipesu raudanpoistoa varten

Maalipinnan tavoin myös vanteet olisi suositeltavaa esipestä vaikka huuhtelemalla aluksi suurimmat liat pois ennen kuin vanteisiin kosketaan pesuvälineellä. Esipesun voi suorittaa muun maalipinnan puhdistuksen yhteydessä esimerkiksi vaahdottamalla tai suihkuttamalla vannepesuainetta vanteiden pintaan. Pesuaineen voi huuhdella hetken vaikutusajan jälkeen pois. Koko auton pesee kätevästi kahden ämpärin menetelmällä.

Vanteiden esipesun tai edes jonkinlaisen irtolian huuhtelun jälkeen vanteet ovat valmiit raudanpoistokäsittelyä varten. Korrek Pro Irox myydään käyttövalmiina kätevässä sumutinpullossa, josta aine suihkutetaan suoraan käsiteltävälle vanteelle.

Paras puhdistusteho saadaan levittämällä aine pesuvälineellä, esimerkiksi vanteille tarkoitetulla pesukintaalla tai pehmeäharjaksisella vanneharjalla.

Auton Vannepesuun sopiva työväline
Vanteen saa näppärästi puhtaaksi käyttämällä pehmeää työvälinettä

Mahdollisimman pitkä, muutaman minuutin vaikutusaika parantaa pesutehoa. Raudanpoistoaine ei kuitenkaan saisi kuivua pinnalle ennen huuhtelua. Ainetta voi annostella lisää, mikäli haluaa jatkaa vaikutusaikaa.

Lopuksi Korrek Pro Iroxilla käsitelty pinta huuhdellaan huolellisesti ja tähän on suositeltavaa käyttää mahdollisuuksien mukaan painepesuria tai mahdollisimman paljon painetta tarjoavaa suihkupistoolia. Näin saadaan helposti yhden työvaiheen aikana mahdollisimman puhdas vanne odottamaan seuraavaa sesonkia.

Korrek Pro Irox raudanpoistoa suihkutetaan vanteellen
Suihkuta Iroxia suoraan vanteelle. Kun vanne on puhdas, ei ole enää punertuvaa ruostetta ja vanteen voi suojata keraamisella pinnoitteella.

Vanteiden pinnoitus vähentää lian kiinnittymistä pintaan. Huolellisen puhdistuksen jälkeen vanne on valmis keraamiseen pinnoitukseen.