Puhdista auton vanteet ruostuvasta jarrupölystä KORREK Pro Iroxilla

Auton vanteisiin pinttyvää jarrupölyä syntyy aina kun jarruja käytetään. Jarrupöly jatkaa ruostumistaan vaurioittaen samalla mahdollisesti lakkapintaa. KORREK Pro Irox auttaa puhdistamaan vanteet esimerkiksi renkaiden vaihdon yhteydessä.

Puhdista auton vanteet renkaiden vaihdon yhteydessä

Jarrupöly on pääosin rautaa ja se kertyy harmaana pölynä vanteille. Renkaiden vaihto tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden vanteiden huolelliseen puhdistukseen.  Huolellinen pesu kannattaa tehdä renkaiden vaihdon yhteydessä, vaikka vanteita ei irrotettaisi renkaista.  Irrallaan oleva rengas vanteineen on paljon helpompi puhdistaa kauttaaltaan kuin autossa paikallaan oleva rengas.

Korrek Pro Iroxilla puhdistettu auton vanne
KORREK Pro Iroxilla puhdistettu auton vanne on todella puhdas.

Lika myös irtoaa vanteesta merkittävästi helpommin ennen säilytystä kuin kuukausien varastoinnin jälkeen. Sanomattakin on selvää, että puhtaiden renkaiden siirtely ja käsittely on huomattavasti mukavampaa kuin likaisten renkaiden käsittely.

Jarrupöly pureutuu kiinni vanteisiin

Vanteisiin tiukasti pureutuva lika on usein pääosin auton jarruista irtoavaa jarrupölyä, joka saattaa esiintyä lähes mustana pölynä, ruosteenpunaisina pisteinä tai minä tahansa tältä väliltä. Tuo lentoruosteeksikin kutsuttu metallipöly jatkaa ruostumista kiinnittymisen jälkeen ja voi myös vahingoittaa vanteen pintaa.

Puhdistettu vanne näyttää uudelta
Vaihtorenkaiden puhdistus tekee seuraavasta vaihdosta mukavampaa. Likaisempiakin vanteita on toki nähty, Missä kunnossa sinun vanteesi ovat?

Toisinaan jarrupölyn voi havaita vaaleilla pinnoilla, mutta usein se on silmälle hankalasti havaittavissa. Jarrupöly saattaa näkymättömyydestä huolimatta tuntua sormenpäissä karheutena, kun kuljettaa kättä kostealla pinnalla. Tämä erityinen lika ei valitettavasti irtoa ihan tavallisella autoshampoolla – vastaus ongelmaan on raudanpoistoaine.

Paras tuote raudanpoistoon on KORREK Pro Irox

Raudanpoistoaineiden vaikuttava aine on joko natrium- tai ammoniummerkaptoasetaatti. Se ikään kuin liuottaa rautahiukkasta juuri riittävästi, jotta se irrottaa otteensa auton pinnasta. Tuote muuttuu punertavaksi reagoidessaan raudan kanssa ja tässä tapauksessa se on toivottu asia.

Korrek Pro Irox muuttaa ruostepölyn punaiseksi
Irox muuttuu punertavaksi reagoidessaan raudan kanssa. Se helpottaa vanteiden pesua.

Kyseessä on täysin turvallinen reaktio myös jarrulevyille. Niiden pintaan muodostuu pesun jälkeen ohut kalvo korroosiosta. Siitä ei ole mitään vaaraa ja kalvo poistuu välittömästi ensimmäisen jarrutuksen aikana.

KOrrek Pro Irox pullo 350mlParas tuote vanteiden puhdistamiseen on tehokas raudanpoisto- ja vannepuhdistusaine KORREK Pro Irox. Kotimainen tuote ei sisällä happoja ja se soveltuu kaikille vanteille materiaaleja vahingoittamatta. Iroxin hieman geelimäinen koostumus auttaa pidentämään ja tehostamaan sen vaikutusaikaa.

Vanteiden esipesu ennen raudanpoistoa

Maalipinnan tavoin myös vanteet olisi suositeltavaa esipestä vaikka huuhtelemalla aluksi suurimmat liat pois ennen kuin vanteisiin kosketaan mekaanisesti pesuvälineellä.  Vanteiden esipesun voi suorittaa muun maalipinnan puhdistuksen yhteydessä esimerkiksi vaahdottamalla tai suihkuttamalla vannepesuainetta kuivien vanteiden pintaan. Pesuaineen annetaan vaikuttaa hetken, jonka jälkeen se huuhdellaan pois. Koko auton pesee kätevästi kahden ämpärin menetelmällä.

Vanteiden esipesun tai edes jonkinlaisen irtolian huuhtelun jälkeen vanteet ovat valmiit raudanpoistokäsittelyyn. Irox myydään käyttövalmiina kätevässä sumutinpullossa, josta aine suihkutetaan suoraan käsiteltävälle vanteelle.

Paras puhdistusteho saadaan antamalla aineen vaikuttaa muutaman minuutin, jonka jälkeen tehostamalla lian irrotusta pesuvälineellä, esimerkiksi vanteille tarkoitetulla pesukintaalla tai pehmeäharjaksisella vanneharjalla.

Auton Vannepesuun sopiva työväline
Vanteen saa näppärästi puhtaaksi käyttämällä pehmeää työvälinettä

Mahdollisimman pitkä, muutaman minuutin vaikutusaika parantaa pesutehoa. Raudanpoistoaine ei kuitenkaan saisi kuivua pinnalle ennen huuhtelua. Ainetta voi annostella lisää, mikäli haluaa jatkaa vaikutusaikaa.

Lopuksi Iroxilla käsitelty pinta huuhdellaan huolellisesti juoksevalla vedellä, mahdollisuuksien mukaan painepesurilla. Näin saadaan helposti yhden työvaiheen aikana mahdollisimman puhdas vanne odottamaan seuraavaa sesonkia.

Korrek Pro Irox raudanpoistoa suihkutetaan vanteellen
Suihkuta Iroxia suoraan vanteelle.  Vanteen pinnassa oleva jarrupöly punertuu ja irtoaa Iroxin vaikutuksesta. Kun vanne on puhdas myös jarrupölystä, se kannattaa suojata keraamisella pinnoitteella.

Vanteiden suojaus keraamisella pinnoitteella vähentää lian kiinnittymistä niiden pintaan. Huolellisen puhdistuksen jälkeen vanne on valmis keraamiseen pinnoitukseen.